Τι πρέπει να προσέξεις όταν θα ξεκινήσεις να ψάχνεις για το νυφικό των ονείρων σου;

Έφτασε η ώρα που ξεκινάει η αναζήτηση για το νυφικό σου φόρεμα. Έφτασε η ώρα για ψώνια, καθώς ήδη έχεις πει το μεγάλο «ΝΑΙ» και έχει ξεκινήσει μια από τις πιο όμορφες φάσεις, που αφορούν στην οργάνωση του γάμου σου!

Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, συγκεντρώσαμε δέκα σημαντικά πράγματα που πιθανόν να μην γνωρίζεις. Με την ανάγνωση του άρθρου δεσμευόμαστε πως θα είσαι έτοιμη να βρεις το νυφικό που ονειρεύεσαι.

1. ΠΡΩΙΝΟ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα σύνηθες λάθος είναι να ξεκινάς τα ψώνια σου με άδειο στομάχι. Μια τέτοια μέρα είναι απαιτητική και απαιτούνται δυνάμεις και καθαρό μυαλό, που δεν αποσυντονίζεται από τα γουργουρητά της πείνας. Tip! Λέγοντας καλό πρωινό, εννοούμε ποιοτικά καλό και όχι ποσοτικά. Καθώς θα ακολουθήσει η δοκιμή του νυφικού.

2. ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ
Όλοι οι οίκοι χαίρονται όταν έχεις παρέα τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αρκεί να μην έχεις πολύ κόσμο μαζί σου. Αν είστε πολλά άτομα εγκυμονεί κινδύνους! Εκτός ότι δεν θα χωρούν όλοι στο χώρο με άνεση, μην ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος και μία γνώμη. Και όσο περισσότερες γνώμες ακούς τόσο πιο δύσκολα θα καταλήξεις στην επιλογή σου καθώς μπορεί να σε πανικοβάλλουν οι πολλές διαφορετικές απόψεις.

3. ΒΑΛΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ MAKE UP ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ
Η επιλογή ενός καλού φορέματος, και δη του του νυφικού φορέματος, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σας προτρέπουμε εκείνη την ημέρα να βάλετε λίγο παραπάνω make up από ότι συνήθως. Το φως στο δοκιμαστήριο δεν βοηθάει αν είσαι άβαφτη και χλωμή. Χρειάζεται επιπλέον ρουζ και λίγο eyeliner και πιστέψτε μας η επιλογή σας θα γίνει ευκολότερη. Στο κάτω κάτω, θέλετε η εικόνα σας να είναι ότι πιο κοντινό στη μέρα του Γάμου!

4. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΓΔΥΘΕΙΣ
Ισχύει. Κατά πάσα πιθανότητα ένας άγνωστος σε σένα πιθανόν να σε δει ημίγυμνη. Μην πτοήστε! Συνήθως αυτή που θα σας δει σε αυτή την κατάσταση, είναι η υπεύθυνη που θα σας βοηθήσει στην επιλογή του νυφικού σας. Ακόμη και αν νιώθεις λίγο άβολα και θέλεις να τα δοκιμάσεις μόνη σου, εμπιστεύσου μας. Χρειάζεται πάντα βοήθεια για να μπεις στο νυφικό σου. Δε θα ήθελες άλλωστε, πάνω στην προσπάθειά σου να το καταστρέψεις. Άφησε λοιπόν στην άκρη τις ντροπές. Είσαι στα χέρια των επαγγελματιών!

5. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
Μπορεί να μην είναι η μαμά σου ή η κολλητή σου αλλά σίγουρα γνωρίζει πιο πολλά και από τις δύο μαζί. Με εμπειρία σε εκατοντάδες νύφες πριν από εσένα, σε κάθε τύπο σώματος, ξέρει τι ταιριάζει καλύτερα στην καθεμία. Ασφαλώς θα πεις την άποψη σου και το πως ονειρεύεσαι να είναι το νυφικό σου. Όμως να είσαι ανοιχτή σε προτάσεις καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξετε σε αυτό που θα προτείνει ο ειδικός!

6. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΥΦΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ZARA
Μη σε πιάσει πανικός! Δεν χρειάζεται κάποια αυστηρή δίαιτα για να μπεις στο νυφικό, αλλά ούτε και να πάρεις επιπλέον κιλά για να στρώνει καλύτερα. Στα νυφικά τα νούμερα δεν είναι όλα ίδια που γνωρίζοντας το νούμερο σου, αγοράζεις χωρίς δοκιμή. Βρες το νυφικό που σε κάνει να αισθάνεσαι πριγκίπισσα και οι ειδικοί αναλαμβάνουν όλες τις μετατροπές στα μέτρα σου!

7. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Ναι, το γνωρίζουμε ότι σιχαίνεσαι τα νυφικά σε στυλ γοργόνας και δεν θα ήθελες ποτέ να φορέσεις ball gown για να μην μοιάζεις με τούρτα. Ούτε strapless γιατί μπορεί να μην ταιριάζει στα χέρια σου και επ’ ουδενεί στρας και πούλιες γιατί δεν είναι καθόλου το στυλ σου! Έχεις δίκιο! Δεν θα φορούσες ποτέ κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Ωστόσο αυτό που σε συμβουλεύουμε είναι να τολμήσεις και να δοκιμάσεις τα στυλ νυφικών που ήδη έχεις απορρίψει. Μπορεί και να εκπλαγείς!
Μια δοκιμή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

8. ΙΣΩΣ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΝΥΦΗ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΣΟΥ
Ας αποδεχτούμε την πραγματικότητα. Δεν είσαι η μοναδική που σχεδιάζεις το γάμο σου αυτό το καλοκαίρι. Συνεπώς, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες νύφες που θα δοκιμάσουν το νυφικό που ονειρεύεσαι. Μην σε πιάνει πανικός καθώς πιθανότατα να κάνεις κι εσύ το ίδιο με το νυφικό μιας άλλης μέλλουσας νύφης!
Αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αναγκαστικά θα πρέπει να ράψεις το δικό σου νυφικό!

9. ΜΗΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ!
Γνωρίζουμε καλά πως μόλις σε δεις με το νυφικό σου, θα θέλεις να παγώσει ο χρόνος μπροστά στον καθρέφτη, με εσένα να θαυμάζεις την εικόνα με τις ώρες προσπαθώντας να αποδεχτείς το πόσο όμορφη είσαι με αυτό το λευκό φόρεμα! Μαζί σου! Μην στέκεσαι όμως ακίνητη. Στο γάμο σου δεν θα είσαι ακίνητη. Θα χορέψεις, θα κουνηθείς, θα χαιρετήσεις τους καλεσμένους σου. Και πρέπει να μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά με άνεση. Γι’ αυτό όταν θα χορτάσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη περπάτα λίγο γύρω γύρω, προσποιήσου οτι χορεύεις και ανακάλυψε αν όντως μπορείς να κινηθείς με άνεση!

10. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ
Κάθε νύφη είναι διαφορετική. Ίσως ένας κόμπος να ανέβει μέχρι το λαιμό σου, ίσως ένα δάκρυ φτάσει στην άκρη του ματιού σου, ίσως η φωνή της μαμάς να σπάσει λίγο και να συγκινηθείς αλλά ναι, είναι γεγονός. Μπορεί και να μην κλάψεις όταν σε δεις για πρώτη φορά με το νυφικό σου. Δεν είναι λάθος καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως το ότι η κολλητή σου είχε πλαντάξει στο κλάμα όταν δοκίμασε για πρώτη φορά νυφικό. Είστε φίλες, δεν είστε ίδιες! Οπότε μην ταραχτείς αν δεν ταραχτείς όσο περιμένεις! Είναι φυσιολογικό!